Mirku Staniću, jedinom povratniku u Staniće, zaselak sela Jelašinovci, na obroncima Grmeča u Općini Sanski Most, jučer je uručen frižider ispred Udruženja Sana koje djeluje u Staroj Pazovi, Republika Srbija.

Frižider je uručio Branko Marjanović, predsjednik skupštine ovoga udruženja, te dodao kako će mu do kraja februara biti nabavljen i uručen još električni šporet i televizor.

“Kada smo pročitali o sudbini i životu Mirka Stanića nismo mnogo oklijevali i uspjeli smo da mu kupimo frižider i danas dovezemo na njegovu adresu. Nadamo se kako će mu ovaj aparat pomoći, a mi ćemo se potruditi da ne ostane samo na ovome”, istakao je Marjanović.

Podsjetimo da smo prije nekoliko dana objavile priču o Staniću, koji se vratio prije osam godina i živi u kući koja mu je obnovljena sredstvima međunarodnih organizacija i do koje vodi loši šumski putevi.

Ovaj povratnik je tek prije tri mjeseca dobio električnu energiju, a nedostajali su mu osnovni kućanski aparati koje ne može sam sebi priuštiti od skromne penzije koju prima. Kaže kako je povratnički život težak, a najteže mu pada usamljenost, obzirom da je jedini stanovnik na ovome području, a najčešći posjetioci su mu životinje iz okolnih grmečkih šuma.

Stanić je u razgovoru za RTV Sanu poželio frižider i električni šporet, a njegove želje će, zahvaljujući dobrim ljudima, uskoro biti ispunjene.