U Bosanskoj Dubici je postavljen kamen temeljac za izgradnju ambulante koju će finansirati Udruženje “Za Blagostanje” Sarajevo , a inicijator ovog projekta je MDD Merhamet Bosanska Dubica.

Vrijednost projekta je oko 180.000 KM koji će uskoro početi sa izgradnjom, a otvaranje i početka rada planiran je u Maju ove tekuće godine.

Jasmin Spahić ,direktor Regionalnog odbora MDD Merhamet Banja Luka kaže da je cilj pomoći lokalno, ali i šire stanovništvo jer su svi svjesni u kakvom položaju se nalazi zdravstvo, a ova organizacija ima donatore koji mogu biti od velike koristi za unapređenje zdravstvenih usluga i brige.

“Cilje je pomoći starijem stanovništvu izgradnjom ove ambulante. Mi ćemo nastojati da mrežu naših partnera koristimo da ostanu prisutni uz ambulantu kada se ona izgradi, a već imamo najava volonterkih mreža ljekara koji su se ponudili besplatno raditi ovdje u Bosanskoj Dubici ”, kaže Spahić i ističe da im je cilj da ambulanta dobije podršku i bude u svrsi građana.

Ovaj projekat od velike važnosti za Bosansku Dubicu, a posebno za povratničku populaciju. Druga faza projekta je izgradnja objekta za Merhamet i BZK Preporod u Bosanskoj Dubici i treća faza izgradnja u narednih 12 mjeseci staračkog doma kapaciteta od 40 ležaja sa restoranom.

Polaganju kamena temeljca za izgradnju ambulatne porodične medicine u vlasništvu “Merhameta” danas su prisustvovali potpredsjednik Narodne skupštine manjeg entiteta Mirsad Duratović, narodni poslanik Dragan Brdar, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, zamjenik Načelnika opštine Marko Tankosić, odbornici iz Skupštine Prijedor Mesud Trnjanin i Jusuf Arifagić i Kostajnice Hašim Valjevac, Glavni imam Medžlis IZ Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica Haris ef Ahmić, imam Edin Hadžimejlić, predstavnici donatorskih i drugih organizacija, ljekari i brojni drugi gosti te naši građani koji su dali svoju podršku ovom velikom projektu!