Ovim putem najoštrije osuđujem napad na radnika Službe hitne medicinske pomoći Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Prijedor koji se dogodio 27. januara ove godine, a koji je uznemirio javnost našeg grada pogotovo što se ovaj nemili događaj dogodio na radnom mjestu radnika ove ustanove.

Takođe, uvjeren sam da će nadležni organi preduzeti sve zakonom predviđene mjere u cilju adekvatnog sankcionisanja nasilničkog ponašanja lica koje je izazvalo ovaj incident , a koji je doveo do teže povrede radnika Službe hitne medicinske pomoći.

Ujedno, izražavam punu podršku svim radnicima kako Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Prijedor , tako i svim zdravstvenim radnicima našeg grada koji profesionalno i odgovorno pružaju građanima neophodne zdravstvene usluge, ponekad i u otežanim uslovima. Mi , kao građani i korisnici njihovih usluga na svim nivoima, treba da učinimo sve da im jedan takav odgovoran posao olakšamo, a nikako otežavamo.

Oni su heroji našeg grada i uvijek uz nas, građane Prijedora. Bezbjednost svih zdravstvenih radnika na radnom mjestu biće nam ubuduće na prvom mjestu i na najvišem nivou o čemu sam već razgovarao za rukovodiocima zdravstvenih ustanova u našem gradu.

Gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor