Početna Prijedorski region POČEO TURNIR U MALOM FUDBALU

POČEO TURNIR U MALOM FUDBALU

Danas je počeo Turnir u malom fudbalu “Prijedor 2022”, na kojem učestvuje više od pedeset ekipa. U kategoriji seniora, prijavljeno je 28, a kod veterana pet ekipa.

“Organizacija je sjajna i pozvao bih navijače da isprate ovaj turnir u što većem broju”, rekao je Marko Đenadija iz FSA Prijedor.

U Organizacionom odboru ističu da im je namjera bila vratiti mali fudbal u Prijedor.

“Prvenstveno smo zamislili da turnir bude za seniore i veterane, međutim odlučili smo da i za mlađe kategorije organizujemo turnir, a on će se igrati vikendom. Dosad imamo preko 50 ekipa učesnika, s tim da prijave za omladinske kategorije traju do 5. januara”, rekao je Nenad Mejakić, predsjednik Organizacionog odbora. Organizator Turnira je Sportska dvorana “Mladost”, a generalni pokrovitelj Grad Prijedor.

“Nakon nekoliko godina pauze, ovaj turnir se vratio u Sportsku dvoranu i u Prijedor. Nadam se da je ovo simboličan početak godine u kojoj će Grad Prijedor izvršiti brojna ulaganja u infrastrukturu u oblasti sporta. To bi trebalo brzo da se vidi po ulaganjima u dvoranu i stadion”, rekao je zamjenik gradonačelnika Prijedora,  Žarko Kovačević na otvaranju Turnira.

Finalne utakmice igraju se 23. januara. Nagradni fond iznosi 10.000 KM. Pobjednik će osvojiti 5.000, drugoplasirani 2.000, a trećeplasirani 1.000 KM. Ulaznica košta 2 KM, a svake večeri izvlačiće se tombola i biti nagrađeno troje najsretnijih dobitnika.