Na terenima TK „Dr Mladen Stojanović“, danas je počeo 18. teniski tunir „Prijedor open 2024“. Riječ je o međunarodnom turniru iz kalendara Tenis Evrope za juniore i juniorke uzrasta do 12 godina. Ovogodišnji turnir okupio je šezdesetak perspektivnih tenisera iz dvadeset zemalja Evrope i svijeta. Za sve njih turnir je odlična prilika za napredovanje ali i nove bodove na rang listi .

„Dolazim iz Japana.Ovo je inače moj treći nastup na Tenis Evropi. Sretan sam što sam ovdje. Prvi put sam u BiH i u vašem gradu. Poslije idem u Srbiju na turnire. Nadam se dobrom rezultatu ovdje“, rekao je Akira Bonomi iz Japana .

Jakov Ogrizek, takođe je prvi put u Prijedoru. Kaže da je organizacija turnira odlična i oduševljen je velikim brojem učesnika.“Prvi put igram ovdje i sviđa mi se jako. Do sada sam ove turnire igrao samo u Hrvatskoj. Očekujem dobar rezultat i priželjkujem finale.“

Na turniru je i Tuzlak Adian Kurtičehajić, kojem ovo nije prvi turnir u našem gradu.“Prošle godine sam bio ovdje, bio sam godinu mlađi. Tada sam izgubio u drugom kolu od Rumuna. Na prethodnm turnirima koje sam do sada igrao, došao sam do četvrtfinala, polufinala i finala, a sada za početak očekujem polufinale, a poslije ćemo vidjeti“, kaže on.

Da sve teče po planu i pravilima takmičenja međunarodnog ranga, tu je i supevizor Borut Dereani iz Slovenije, koji je već šest godina dio ovog tunira. Potvrdio je da je i ovaj put organizacija na vrhunskom nivou.

„Za sada teče sve po planu. Dva puta više je igrača nego prošle godine. Ovo je tradicionalni turnir i sve pohvale za odličnu organizaciju. U sakladu s tim, i ja kao supervizor koji predstavljam Tenis Evropu, trudim se da sve bude u skladu s tim. Puno je učesnika, oko šezdesetak, a došli su iz Amerike, Japana, Hong Konga, Rusije, Bjelorusije, Uzbekistana, Evrope“, rekao je Dereani .

Organizator turnira je Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“. Turnir će trajati do nedjelje, 7. jula. Generalni pokrovitelj turnira je grad Prijedor, a sponzori Arcelor Mital Prijedor, IRB RS, Tropik i mnogi drugi.

Kozarski