Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ sprovode preventivne aktivnosti u cilju stvaranja bezbjednih uslova za učešće školske djece u saobraćaju.

Povodom početka školske godine prisustvom policijskih službenika u blizini školskih ustanova ukazano je svim učesnicima u saobraćaju, a posebno djeci školskog uzrasta koji po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, na značaj poštovanja saobraćajnih pravila i propisa u cilju bezbjednog učestvovanja pješaka i biciklista u saobraćaju.

U nastavku aktivnosti policijski služenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola sa akcentom na kontrolu kretanje pješaka, prekršaja iz odnosa vozač-pješak, kretanje biciklista po površinama koje su isključivo namijenjene za kretanje pješaka i prekršaja nepropisanog zaustavljanja i parkiranja vozila u blizini škola.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da kretanje vozila prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova. Roditelje podsjećamo na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju.