Preduzeće Nugo holding počelo je aktivnosti na realizaciji investicionog projekta Lion Hill Village u Trebinju, nakon što je isplatilo kupoprodajnu cijenu (od oko miliona KM) na račun budžeta entiteta.

Iz ovog preduzeća je saopšteno da su aktivnosti počele nakon potpisivanja ugovora o kupovini zemljišta na obroncima Leotara u katastarskoj opštini Gorica dva i isplaćene kupoprodajne cijene.

U prvoj fazi sklopljeni su ugovori sa firmama za projektovanje, konsultovanje i nadzor projektom predviđenih radova, a u toku su pregovori sa firmama koje će biti angažovane na izvođenju pripremnih i glavnih građevinskih radova, piše Biznisinfo.

– Kako naše preduzeće bude dobijalo zakonom predviđene dozvole i saglasnosti nadležnih republičkih i organa grada Trebinja, tako ćemo početi i sa konkretnim aktivnostima na terenu. Ukoliko se nastavi dosadašnji trend uspješne i brze komunikacije sa našim angažovanim lokalnim preduzećima, partnerima i nadležnim organima uprave, očekujemo početak pripremnih radova na lokalitetu Gorica 2 već početkom 2024. godine – istakli su iz Nugo holdinga, piše eKapija pozivajući se na Radio Trebinje.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i direktor preduzeća Nugo holding Jovan Andrić u septembru su u Banjaluci potpisali ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju investicionog projekta Lion Hill Village koji će biti od posebnog značaja za ekonomski razvoj Trebinja.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske rekli su Srni da bi Trebinje u budućnosti trebalo da krasi svjetski turistički kompleks sa više od dvije hiljade stambenih jedinica, hotelima, restoranima, tržnim centrima, stomatološkim i medicinskim objektima.

– Plan je da se gradi na zemljištu Gorica 2, i to u tri faze u periodu od sedam godina. Ovaj stambeno-poslovni objekat, osim što će obogatiti turističku ponuda Trebinja, doprinijet će i razvoju turizma. Ovo je još jedan dokaz da su institucije Republike Srpske otvorene za realizaciju projekata u svim sektorima privrede – naveli su iz Ministarstva.

Kompanija Nugo holding iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM. Nugo holding posluje u sastavu kompanije Brova holding iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.