Znate li koja je jedina ekipa na drugoligaškom zapadu sa četiri pobjede u posljednja četiri prvenstvena kola? Na naše ogromno zadovoljstvo to je Omladinski fudbalski klub Brdo. Tako je ekipa Mirze Alkića dokazala da su neki prerano počeli razmišljati o rangu takmičenja gdje žuto- plavima nije mjesto.

Strpljen- spašen, kaže naš narod. Upravo je u stručnom štabu bilo dovoljno strpljenja jer je bilo očito da je na početku sezone sportska sreća u širokom luku zaobišla Vedro polje. Kada su se kockice posložile, ekipa je došla u mirnu luku.

Danas, kada naša domovina slavi vrijedan datum, na kapiji BiH, nova radost za naše navijače u zemlji i inostranstvu. Šamački Borac je poražen na domaćem terenu od bolje ekipe. Dominacija je krunisana u 70. minuti. Dino Dedić je izborio korner. Loptu je uzeo Harambašića i sjajno centrirao, a junak meča, mladi i iz utakmice u utakmicu sve bolji Dedić, odlično pogodio glavom za veliko slavlje i 21 prvenstveni bod. Igrači odlaze na zasluženi odmor, a uprava počinje pripreme za 24. i 26. 12 i tradicionalnu manifestaciju ŽUTO- PLAVU NOĆ.