Prilikom dovođenja u policijsku stanicu J.K. je, dodaje se u saopćenju, uputio ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, juče su izvršili kriminalističku obradu lica J. K. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i ugoržavnje sigurnosti.

-Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici nadležne policijske stanice su noćas oko 02.00 sata, u ulici Ive Lole Ribara u Banjoj Luci, uočili nepropisno parkirano putničko vozilo marke “BMW”, nakon čega je na lice mjesta došlo specijalno vozilo “pauk” sa ciljem premiještanja navedenog vozila. U trenutku pripremnih radnji iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašao je J.K, sjeo u navedeno vozilo i naglo ga startovao te pomjerio nekoliko metara, a potom izašao iz vozila i prišlo policijskim službenicima te se oglušio o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i upotrebom fizičke snage napao jednog policijskog službenika na način da mu je zadao udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesne povrede – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Prilikom dovođenja u policijsku stanicu J.K. je, dodaje se u saopćenju, uputio ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.
Automobilom uništio autobusko stajalište i zaustavio se u žbunju.

-Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je ukazana na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a J.K. će večeras uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – navedeno je u saopćenju.