Reprezentacija Srbije poražena je sinoć na gostovanju u Budimpešti od Mađarske sa 2:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kakav “pakao” je dočekao Srbijance u Mađarskoj najbolje je pokazala scena iz 92. minute, a u centru pažnje našao se Aleksandar Mitrović.

Srbija je gostovala sinoć u grotlu Puškaš Arene u Butimpešti gdje je poražena sa 2:1 od Mađarske koja je preuzela prvu poziciju u grupi i došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

S druge strane, poraz Srbije vratio je u potpunosti u igru Crnu Goru koja ima još uvijek šansi za drugu poziciju, a čini se da bi odluka mogla pasti već za dva dana jer u Beogradu se sastaju upravo Srbija i Crna Gora.

Orlovi su očekivali mnogo više od sinoćnjeg meča protiv Mađarske koja je uspjela i po drugi put da pobijedi Srbiju u ovim kvalifikacijama.

Mađari su poveli sa 1:0 u 20. minuti golom Varge, dok je Pavlović uspio da poravna na 1:1 u 33. minuti. No, već u narednom napadu Mađarska dolazi do 2:1, a spektakularan pogodak postigao je Sallai.

 

Srbe je dočekala paklena atmosfera u Budimpešti i koreografija domaćih navijača o kojoj bruji fudbalski svijet.

U kakvom “paklu” su igrali igrači Srbije najbolje se vidjelo u posljednjim minutama utakmice kada se u centru pažnje našao Aleksandar Mitrović koji je imao zanimljiv “susret” s jedinim od navijača Mađarske.

Mitrović je u 92. minuti pogledao ka tribini iza gola Mađarske gdje su najvatreniji navijači te selekcije i imao je “kontakt očima” s jednim od njih koji je brže bolje napadaču Srbije pokazao srednji prst i počeo mu svašta dobacivati.

Takav potez iznenadio je Mitrovića koji za divno čudo uopšte nije reagovao što je iznenađenje poznavajući njegov temperament i kratak fitilj, no očito ni on sam to nije očekivao.

Mađari su svojim komšijama pokazali kakav pakao mogu da naprave na svom stadionu i sigurno da su bili dodatni vjetar u leđa svojoj ekipi koja je nastavila s odličnim igrama u ovim kvalifikacijama.