Poznato je da je Halid Muslimović u dugogodišnjem braku sa Adelisom Hodžić.

Iako su ga mediji često nazivali zavodnikom i spominjali neke njegove afere, činjenica je da Halid svih ovih godina uživa u braku sa Adelisom.

Njihova djeca Enis i Lejla, nikada se nisu eksponirali u javnosti. Od oca su naslijedili talenat za muziku, ali nisu poželjeli da im to postane profesija.

– Moj sin Enis je baš nadaren za muziku, znam to po njegovom pristupu klavijaturi. Kad je bio klinac, ja se nakon dva-tri dana vratim sa puta, čujem skinuo numeru perfektno, onako sam. A Lejla super pjeva.

– Nisu pokazali želju da budu u tom svijetu, niti sam ja od roditelja koji po svaku cijenu žele da im djeca idu u određenom pravcu – izjavio je Muslimović svojevremeno.

I sin i kćerka Halida Muslimovića završili su fakultete, čak su i magistrirali.

– Sin je magistar informatike, a kćerka magistar ekonomije u turizmu i hotelijerstvu. To je njihov put, a ja ih podržavam u svemu što žele da rade – otkrio je pjevač.

Djeca Halida Muslimovića ostvarena su i na porodičnom planu.

 

Sin Enis je u braku, a sa suprugom Majom ima sina Adriana i kćerku Enu.

Kćerka Lejla je udata i ima sina Džana.

 

Koliko je Halid Muslimović vezan sa svoju djecu, toliko i oni njega vole. O tome svjedoči i Lejlina rođendanska čestitka, upućena ocu putem Instagrama:

„Za tvoj dan, želim ti bezbroj nota ljubavi, bezbroj akorda radosti i najveću simfoniju zdravlja. Hvala ti na svim trenucima podrške i ljubavi koju si mi pružio. Tvoja prisutnost čini svaki dan posebnim. Neka ti ovaj rođendan bude jednako nevjerovatan, kao što si ti za mene.”

Azra