U gradskom pozorištu otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Prijedor – slika mog grada”. Mladi ljudi iz Omladinskog savjeta Prijedor, koji stoje iza ovog projekta, željeli su da, kako je rečeno, prikažu ljepote našeg grada i skrenu pažnju na ono što bi trebalo poboljšati. U mnoštvu pristiglih fotografija, odabrano je 60 radova 20 autora. Najljepšu fotografiju imala je Jovana Stojisavljević, koja se opredijelila za prepoznatljive motive grada.

“Fotografisala sam rijeku Sanu i Hotel ‘Prijedor’, te most koji još nazivaju i okom Prijedora. Od malih nogu me ispunjava fotografija, a u tome su mi pomogli porodica i prijatelji”, ističe Jovana.

Ono što je inspiriše, foto-aparatom zabilježila je i član OSP-a Tijana Malić.

“Inspirišu me zalasci sunca, a fotografisala sam i manifestaciju ‘25. susreti mladih u Prijedoru’. Fotografija je dio mog života, volim fotografisati druge, a i ja se volim slikati”, priznaje Tijana.

Omladinski savjet Prijedor ima oko 600 članova. Predsjednica OSP-a Aleksandra Đaković zadovoljna je izložbom na kojoj su mladi prikazali ono što ih ispunjava, čini sretnima i što smatraju lijepim u svom gradu.

“Projekat neće završiti ovom izložbom, već ćemo nastaviti u nekom pozitivnom smislu. Cilj je da pokažemo da ne moramo uvijek da se za neku inicijativu svađamo, nego na lijep način možemo pokazati da osjećamo naš grad, a isto tako da pokrenemo neki novi korak u ovom projektu. Prijedor je živ grad u kome imamo različita dešavanja u kojima posebno mladi uživaju, a što se tiče negativnih primjera, to su više stvari koje možemo da poboljšamo. Naišli smo na jedno mjesto koje bi mogli da uredimo i da napravimo ekološku baštu, uz podršku lokalne vlasti”, rekla je Đakovićeva.

Otvaranju izložbe prisustvovao je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije. On je potvrdio podršku Grada projektima mladih.

“Grad Prijedor je determinisan kao prijatelj omladine. U našem gradu funkcioniše 15 omladinskih udruženja, sigurno još toliko neformalnih grupa, na čelu sa Omladinskim savjetom Prijedor, koji ima novoizabrano rukovodstvo. Ovo je samo jedan u nizu projekata OSP-a, koji uspješno radi u saradnji sa Gradom”, rekao je Milješić.

Izložba “Prijedor – slika mog grada” biće otvorena i u Banjaluci, Doboju, Bijeljini i Zvorniku.