Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 05.09.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B. iz Cazina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prevara“.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor 17.08.2023. godine obratio se vlasnik firme iz Prijedora za vršenje usluga servisa i popravku vozila i prijavio da je u toku noći iz kruga firme od strane nepoznatog lica odvezeno vozilo marke „BMW“ koje je na popravku i servis 31. jula dovezlo njemu takođe nepoznato lice.

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti lice M.B. iz Cazina. Nakon pronalaska i lišenja slobode, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni dovezao vozilo na popravku i servis, a potom, nakon saznanja da su popravak i servis vozila završeni, bez namjere plaćanja izvršenih usluga odvezao vozilo bez znanja vlasnika firme.

Na ovaj način osumnjičeni je oštetio navedenu firmu za iznos od 8,000.00 KM po osnovu neplaćanja usluga servisiranja i popravke vozila.