Tehnički remont Bratunac /TRB/ obavještava javnost da su stručnjaci kompanije zajedno sa dva sudska vještaka za vještačenje požara ustanovili da je problem na vozili “Vihor”, 02. februara na auto-putu, nastao usljed manjeg kvara automatske parking kočnice. Tom prilikom došlo je do topljenja plastike, a posljedično i do pojave gustog dima na vozilu.

“Želimo istaći da parking kočnice nisu proizvod TRB-a. Njih proizvodi renomirani evropski proizvođač, te se iste ugrađuju u veliki broj borbenih vozila najvećih svjetskih brendova u EU, ali i širom svijeta”, kaže se u saopštenju i dodaje:

“Važno je napomenuti i da je vozilo u momentu incidenta bilo podvrgnuto ekstremnim uslovima brzine i opterećenja, i do 65 odsto više od tehničkih karakteristika vozila, što je dio redovnih i planskih aktivnosti koje TRB sprovodi u svrhu testiranja naših vozila”.

Ovim saopštenjem TRB želi da otkloni sve sumnje da je pomenuta situacija rezultat konstrukcijskih problema naših vozila ili bilo kakve “diverzije”.

“Proizvodi kompanije “TRB”, a naročito naša borbena vozila, predstavljaju krunu industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj. Zbog toga, ali i zbog stotina radnika koji vrijedno i predano rade u našoj kompaniji, dužni smo da informišemo javnost o stvarnim činjenicama koje su dovele do dimljenja na vozilu i demantujemo spekulacije o lošem kvalitetu proizvoda koje se, bez ikakve odgovornosti, iznose u javnost”, kaže se u saopštenju.