U sali Kino „Kozara“ jučer je održana Osnivačka skupština Gradske organizacije Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (GO NES BiH) Prijedor.
Na Skupštini su prisustvovali zvaničnici NES BiH na čelu sa predsjednikom Kantonalne organizacije Mustafom Ružnićem.

Predsjedavajuća Skupštine prof. Edita Velić je po protokolu imenovala radno tijelo. Zatim je uslijedio izborni dio u kojem je za Gradski odbor NES BiH izabrano 10 članova. Za predsjednika GO NES BiH izabran je mr.sc. Husein Velić, koji se potom obratio prisutnima.

-„Evo već nekoliko mjeseci ustrajno, polako, ali sigurno radimo na formiranju ovakve organizacije koja je nova u Prijedoru i koja će sigurno doprinijeti da se izlaznost na izbore poveća i da se naši ljudi zainteresiraju za izborne procese. To ćemo svojim primjerom dokazati“- istakao je u svom obraćanju Velić.
„Ne možemo obećavati kule i gradove, ali možemo obećati da se nećemo odvojiti od naroda, da nam je bitan svaki čovjek i da nikad nećemo lični interes staviti iznad općeg interesa!“ – zaključio je na kraju obraćanja Velić.

Predsjednik KO NES BiH Mustafa Ružnić čestitao je izabranim članovima u GO NES BiH Prijedor i izabranom predsjedniku, kao i radnom tijelu na organizaciji i uspješnom vođenju Skupštine. Ružnić je istakao da Prijedorčani zaslužuju svaki vid podrške i da će NES BiH svojim resursima i kapacitetima biti na raspolaganju Gradskoj organizaciji u Prijedoru.

Zatim je uslijedila svečana dodjela članskih karti NES BiH, koje je uručio Sandi Salkić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

Na Osnivačkoj skupštini kao gosti prisustvovali su i aktuelni odbornici u Skupštini Grada Prijedora Jusuf Arifagić, Mesud Trnjanin i Almasa Mušić.

Prijedor24.com