Kalina Odicki i Tijana Tripić uz plesnu pratnju Nađe Studen i Milice Đurašinović predstavljaće ove godine Prijedor na muzičkom takmičenju “Ritam Evrope” koje će na jesen biti održan na Palama.

One su pobjednice audicije koju su predstavnici ovog festivala održali u Prijedoru , a na kojoj je učestovovalo desetak mladih i talentovanih Prijedorčana.

Glavni koreograf festivala “Ritam Evrope” Milan Milinković kaže da mu je zadovoljstvo bilo da dođe u Prijedor i da radi sa mladim talentima.

“Prijedor je grad koji je prepun talenata. Treću godinu dolazim u Prijedor i uvijek ste imali prekvalitetnu ekipu i uvijek je falio bod do pobjede. Mislim da je ove godine pravo vrijeme za Prijedor da preselimo festival koji je trenutno u Palama u Prijedor, zato što domaćinstvo dobija pobjednik”, naglasio je Milinković.

Nakon audicije po gradovima Srpske , uslijediće ljetne pripreme na Palama koje će obuhvatiti rad na koreografiji i vokalne pripreme sa muzičkim producentom Nemanjom Antonićem. Na jesen potom slijedi republičko takmičenje na Palama,a pobjednik koji će predstavljati Republiku Srpsku biće određen u direktnom prenosu na RTRS-u tako što će 50 odsto poena donijeti SMS poruke, 25 odsto stručni žiri “Ritma Evrope” i 25 odsto opštine učesnice po evrovizijskom sistemu.

Nakon toga uslijediće veliko grand finale u Budvi, na kojem će učestvovati po pet prvih mjesta iz opština pobjednica iz BiH Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije.

Inače, pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine , ovo takmičenje, koje nazivaju i malom “Evrovizijom”, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici.

RTV Prijedor