Učenici Muzičke škole “Savo Balaban” održali su u Pozorištu Prijedor svoj tradicionalni godišnji koncert.
Na završnom godišnjem koncertu nastupili su orkestar harmonika, orkestar gudačkih instrumenata, klavirski trio, hor osnovaca, te brojni solisti i kamerni sastavi.
“Ovaj koncert je izuzetno važan za naše učenike i za naše profesore da pokažemo javnosti šta smo to sve radili tokom ove školske godine. Šta smo spremili i kako su to naši učenici naučili da izvode”, navela je profesorica solo pjevanja, Tijana Krivaja.

Prema riječima direktora škole Aljoše Novakovića publici se predstavilo osamdesetak učenika osnovne i srednje muzičke škole iz svih šest odsjeka.
“Ovaj tradicionalni koncert je trag kulturnog naslijeđa koji je bio tu i prije nas. Opstao je do danas u našem gradu, tako da se mi trudimo to naslijeđe da nastavimo, da zadržimo kvalitet i renome koji ima naša muzička škola što je i prepoznato širom regije”, naveo je Novaković.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je izjavio da je grad ponosan na ovu muzičku školu i dodao da će grad i u budućnosti pomagati i podržavati rad ove ustanove.
“U prethodnom periodu mi smo prepoznali rad, zalaganje i trud ali svakako i rezultate učenika iz Muzičke škole ‘Savo Balaban’, te je grad u prošloj i ovoj godini izdvojio 115.000 KM za nabavku opreme. Drago nam je što smo pomogli na neki način, da se nabavi adekvatna oprema kako bi učenici koji pohađaju muzičku školu mogli da ostvaruju odlične rezultate”, naglasio je Javor.
Muzičku školu “Savo Balaban” trenutno pohađa 385 učenika.

Kozarski