U Galeriji „Sreten Stojanović“ održan je koncert kamerne muzike u izvođenju Slavena Balaća i kamernog sastava „Timeus“. Ovaj vid koncerta koji je predviđen za manji broj instrumenata i uži krug slušalaca, održan je u sklopu majskih svečanosti povodom 16. maja, Dana grada Prijedora.

Pored mladog klarinetiste Slavena Balaća, kome ovo nije prvi nastup u Prijedoru, nastupile su i Katarina Josifovska, Anastasija Tomić, Maša Filipović i Maša Dragaš kao članice kamernog kvarteta “Timeus”, koji zajedno sa Slavenom Balaćem čine kvintet.

“Ovo mi je drugi put da sviram u Prijedoru i to baš u ovoj galeriji, prvi put je bilo prije pet ili šest godina kada sam još bio srednjoškolac, dok sam ovoga puta došao sa mojim dragim koleginicama iz ansambla ‘Timeus’ koji je osnovan u oktobru prošle godine. Svi smo studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu i u sklopu predmeta Kamerna muzika kod profesorke Timee Kalmar stupili smo u kontakt i tako je počela saradnja koju želimo da nastavimo i posle akademije gde smo studenti na master i osnovnim studijama”, rekao je Balać.
Publika je imala priliku da uživa i da se upozna sa djelima Mocarta i Bramsa kroz izvođenje ovog kamernog kvinteta.

Direktor Galerije “Sreten Stojanović”, Boris Eremić izrazio je zadovoljstvo što je galerija domaćin jednog ovakvog kulturnog događaja.

“Ovaj koncert kamerne muzike samo je jedan od kulturnih događaja u okviru obilježavanja Dana grada. Galerija je u toku prošle sedmice bila u organizaciji pet različitih događaja, od oslikavanja murala na vrtiću preko humanitarne aukcije i nagradnog konkursa na temu ‘Ljepote moga grada i znamenitosti’ pa evo sve do ovog koncerta kamerne muzike”, rekao je Eremić.
Za 17. maj u galeriji “Sreten Stojanović” najavljeno je otvaranje izložbe Mire Maoduš u saradnji sa Muzejom Kozare.

Kozarski