Policijska uprava Prijedor podsjeća građane da je od 01.11.2023. godine do 01.04.2024. godine obavezno posjedovanje zimske opreme za sva motorna vozila, bez obzira na vremenske uslove.
U skladu sa Pravilnikom o saobraćaju u zimskim uslovima pod zimskom opremom podrazumjeva se:

1. pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili
2. pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka ili
3. pneumatici za ljetnu upotebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4mm i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.

Pod zimskim uslovima na putu podrazumijeva se situacija kada pada snijeg i kada se snijeg nalazi na kolovozu, kada na kolovozu ima ugaženog i zaleđenog snijega, kada pada kiša i ledi se na kolovozu i kada je kolovoz zaleđen.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, posebno na vozače da posjeduju i koriste zimsku opremu u periodu propisanom važećim propisima i da učestvuju u saobraćaju sa tehnički ispravnim vozilom.