Od 26. do 30. avgusta, na Trgu majora Zorana Karlice, biće održani Dani sporta. Brojni prijedorski klubovi predstaviće svoje aktivnosti i pokušati da animiraju što više mladih da im se pridruže.

Manifestacija će početi turnirom u ženskom fudbalu, koji će u subotu od 16 do 20 časova, biti održan u sportskoj dvorani „Mladost“. U ponedjeljak, 28. avgusta na glavnom gradskom trgu, biće promocija biciklizma, bodibildinga, sportskog penjanja, planinarenja, jedriličarstva, padobranstva, stonog tenisa, šaha i kuglanja, a predstaviće se i Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“. U utorak, 29. avgusta, biće predstavljeni fudbal, tenis, džudo, florbol, atletika, gimnastika, boks, kik boks i srodni borilački sportovi. Zadnjeg dana manifestacije, 30. avgusta, uslijediće svečani defile svih učesnika glavnom gradskom ulicom i promocija košarke, rukometa, karatea, tekvondoa, brazilske džiudžice i odbojke.

Aleksandar Milješić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, izjavio je da je cilj ove manifestacije promocija svih sportova koji postoje u našem gradu. “Plan je da ova manifestacija postane tradicionalna, da se iz godine u godinu razvija, i da je obogaćujemo sa što više programskih sadržaja“- pojasnio je Milješić.

KV