Tokom obračuna na sinoćnoj humanitarnoj utakmici održanoj u Bijeljini, između RK “Radnik” Bijeljina i RK “Crvena zvezda” Beograd, intervenisali su službenici Jedinice žandarmerije Bijeljina, na koje je nasrnula grupa navijača, te je lakše povrijeđen jedan policajac.

Saopšteno je to iz Policijske uprave Bijeljina, odakle dodaju da je policiji, sinoć oko 18 časova, prijavljeno da je došlo do tuče više lica u Sportskoj sali u Račanskoj ulici u Bijeljini.

“Povrijeđen je M.M. iz Bijeljine, a postupajući tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, s obzirom da je M.M. izjavio da ne želi krivičnu odgovornost za izvršioca. Operativnim radom pronađen je i identifikovan izvršilac M.Đ. iz Bijeljine, te je kažnjen po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama”, rekli su iz policije.

Potom su, kako se dodaje, angažovani pripadnici Jedinice žandarmerije Bijeljina, na koje nasrću navijači i povrijeđen je jedan policajac.

“Pripadnici Policijske uprave Bijeljina rade na utvrđivanju odgovornosti organizatora javnog skupa, kao i određenih propusta”, naveli su iz policije.