Zgrada Gradske uprave Prijedor sinoć je bila osvijetljena ljubičastom bojom čime se i ove godine odazvala pozivu za učestvovanje i podršku u obilježavanju ” LJubičastog dana” , Svjetskog dana pružanja podrške osobama sa epilepsijom.

Poziv je uputilo Udruženje oboljelih od epilepsije.

” Naša želja je da na ` LJubičasti dan` osvijetlimo u ljubičastoj boji (zgrade gradske uprave, fontane, spomenike i sl.), kako bismo pružili podršku oboljelima od epilepsije kojih je u ovom entitetu oko 6.000” , navodi se u njihovom pozivu.

“LJubičastog dana” članovi Udruženja i njihove porodice nose ljubičaste majice, šalove, kišobrane ili bilo šta u ljubičastoj boji u znak podrške.

“LJubičasti dan” je Svjetski dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se 26. marta na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta, te je proglašen najuticajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja nivoa svijesti o epilepsiji.

Udruženje oboljelih id epilepsije Republike Srpske osnovano je 2019. godine u Banja Luci i djeluje kao samostalna, nezavisna i nepolitička organizacija u odnosu na državne, privredne i stranačke institucije i organizacije, pred kojima zastupa interese svojih članova.
Udruženje
se trudi da na sve načine podrži svoje članove bilo kroz nabavke životnih namirnica, nabavke drva, nabavke lijekova, razmjenu iskustava, te raznih interesa članova Udruženja.