Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je sastanak sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika sa ciljem rješavanja prioritetnih problema koje imaju stambene zgrade u gradskoj i prigradskoj zoni.

Javor je novinarima izjavio da je ovo jedna novina koja je uvedena u gradu Prijedoru i da je ovaj sastanak sa predsjednicama zajednica etažnih vlasnika usko povezan sa stavkom u budžetu grada u iznosu od 200.000 KM koja je namijenjena za problematiku zajednica etažnih vlasnika.
” Na ovaj sastanak je pozvano 330 predsjednika zajednica etažnih vlasnika i željeli smo da na jedan direktan način vidimo problematiku sa kojom se susreću naši sugrađani koji žive u zgradama u gradskoj i prigradskojj zoni”, rekao je Javor.

On je dodao da će se upravo zahvaljujući ovom sastanku i sagledavanjem prioritetnih problema zajednica etažnih vlasnika dalje odrediti način raspodjele sredstava predviđenih za te namjene.
” Smatram da je ovo jedna dobra ideja i način da se problemi stanara u zgradama riješe”, rekao je Javor.

Predrag Stojnić , jedan od prisutnih predsjednika zajednice etažnih vlasnika je izjavio da je prijatno iznenađen potezom gradonačelnika i Gradske uprave sa uvođenjem stavke budžeta od 200.000 KM za potrebe zajednica etažnih vlasnika.
” Skoro sam 15 godina predsjednik jedne zajednice etažnih vlasnika i svi mi znamo koji su to problemi, to su fasade, krovovi i oluci i mi sa našim mjesečnim izdvajanjem ne možemo da pokrijemo troškove”, rekao je Stojnić.

On je dodao da su se ranije obraćali za podršku koju do sada nisu mogli da dobiju.
” Mislim da je ovo jedan veliki iskorak za naš grad i možda nećemo svi moći odmah da riješimo problem , ali postepeno da i to puno znači za stanare tih zgrada i za sam grad i njegov ljepši izgled”, rekao je Stojnić.

Slobodan Đaković rekao je da je on predsjednik zajednice etažnih vlasnika koja ima šest stanova i prikupljena redovna mjesečna sredstva ne mogu da riješe njihov problem parkinga ispred zgrade.
” Želimo da se zahvalimo gradonačelniku na ovoj ideji i da ovo postane praksa i da ćemo tako vremenom riješiti mnoge od problema stambenih zgrada u gradu”, rekao je Đaković.
Iz Gradske uprave Prijedor je najavljeno da će u narednom periodu biti objavljen Javni poziv za zajednice etažnih vlasnika, a tiče se raspodjele sredstava za sufinasiranje određenih radova.