Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad/Bosanski Novi u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Cazin MUP-a USK dana 08.12.2023. godine izvršili su kriminalističku obradu lica Dž.K. iz Bužima i R.B.S. iz Cazina zbog postojanja osnova sumnje da su u mjestu Hozići opština Novi Grad počinili krivično djelo „Teška krađa“ na štetu dva lica iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica u oktobru mjesecu ove godine, u dva navrata, iz objekta kuće u Hozićima otuđili dva akumulatora, aparat za varenje, motornu pilu, elektro mašine, alat i četiri aluminijumske feluge sa pneumaticima koje su prethodno demontirali sa vozila koje se nalazilo parkirano u garaži stambenog objekta.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i oduzet od osumnjičenih lica i isti će biti vraćeni vlasnicima.

Utvrđeno je da su u izvršenju krivičnog djela učestvovala i lica A.V. i S.V. iz Cazina, kao i jedno maloljetno lice. Navedena lica trenutno nisu dostupna policijskim službenicima i njihova kriminalistička obrada biće izvršena naknadno, dok će se protiv maloljetnog lica preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu