U Sportskoj dvorani „Mladost“ postavljen je novi parket i nova podkonstrukcija. Za ovu namjenu utrošeno je 245.000 KM.

Ovu dvoranu koristi 15 sportskih klubova. Novom podlogom u dvorani zadovoljni su treneri.

Trener KK „Spartak“ Prijedor Danilo Palalić kaže da je nova podloga za košarkaše od velikog značaja.

„Zaista izgleda fantastično i lijepo, možda nije bio trenutak za nas jer smo u sred takmičenja. U svakom slučaju podrška za ovo. Mislim da će ovo popraviti uslove, jer bez dobrih uslova nema ni dobrih rezultatat i mislim da je ovo bilo neophodno za grad Prijedor“, rekao je Palalić.

Da su uslovi presudni za uspjeh navodi i trener Odbojkaškog kluba Prijedor Vlado Vuković.

„Ovo je značajno za grad, sve sportove, tako i za odbojku i mnogo je urednije i kvalitetnije nego što je ranije bilo. Ako hoćete neki rezultat onda morate dati ljudima uslove, a ovo je jedan od preduslova da se dođe do vrhunskih rezultata, nadam se da će još neko ući u premijer ligu“, rekao je Vuković.

U dvorani “Mladost” časove fizičkog vaspitanja od novembra do aprila imaju učenici četiri srednje škole.

Predsjednik aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor Dražena Mršić kaže da se tu održavaju i takmičenja na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou, kao i male olimpijske igre na kojima učenici postižu izvanredne rezultate.

„Rekonstrukcija podloge je značajna što ostavlja prostor za rad i napredak školskog, ali i profesionalnog sporta. Fizička aktivnsot je sve manje prisutna u životima mladih ljudi, a od izuzetnog je značaja za rast i razvoj djece i adolescenata. Gradska uprava je prepoznala taj problem, ovom investicijom je obezbijedila adekvatnije uslove za izvođenje nastave. Isto tako, Grad izdavaja značajna sredstva, grant u iznosu od 50.000 KM za razvoj sporta svih prijedorskih osnovnih i srednjih škola“, izjavila je Mršićeva.

Direktor JU Sportska dvorana „Mladost“ Tijana Bereta Jacišin podsjeća da je ovo jedini objekat u gradu u kojem se održavaju utakmice, takmičenja, razne izložbe, turniri, te brojne manifestacije kulturnog i humanitarnog značaja.

„Ja sam, kao neko ko je svoju mladost proveo u dvorani, kao rukometaš, jako zadovoljna što naša djeca konačno imaju pravu podlogu i sada nema bojazni da se povrijede na onoj podlozi. Dvorana „Mladost“ od 1976. godine nije imala značajnija ulaganja. Problem su i tribine i stakla koja se nalaze okolo, ali moramo odrediti prioritete za rješavanje problema. Ja se nadam da će ovaj hram sporta u gradu Prijedoru za nekih godinu, godinu i po dana dobiti svoje pravo svjetlo“, istakla je Bereta Jacišin.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je zadovoljstvo što je za relativno kratko vrijeme završen ovaj posao. Ističe da je cilj obezbijediti bolje uslove za sportske klubove, ali i sve one koji se bave nekim od sportova.

„Želim da se zahvalim svim sportskim kolektivima na razumjevanju, na vremenu dok su trpili, a mi vršili zamjenu parketa. Dvorana je izgrađena 1976. godine, 50 tak godina je bio prethodni parket koji je i dotrajao, bilo je tu dosta problema. U tom vremenskom periodu bilo je sitnih intervencija na zamjeni pojedinih dijelova parketa, međutim ovo je prva potpuna rekonstrukcija i zamjena parketa i podkonstrukcije. Dugujemo veliku zahvalnost predsjedniku Republike Srpske koji je obezbijedio 200.000 KM. Grad Prijedor je obezbijedio 45.000 KM“, naveo je Javor.

Dodao je da je Grad Prijedor opredijeljen za sport i ulaganje u infrastrukturu.

„Dosta toga smo uradili u prethodnom periodu na infrastrukturi. Ovo je samo jedan od završenih projekata gdje smo željeli da našoj omladini, sportskim kolektivima, svima koji se bave sportom i svakako onima koji se bave profesionalno sportom i rekreativcima da obezbijedimo bolje uslove. Već naredne sedmice biće raspisan tender za fiskulturnu salu u Gomjenici za područno odjeljenje OŠ „Branko Ćopić“. Samim tim i to će biti manja dvorana u kojoj će mještani iz tog područja moći da je koriste i bave se sportom. Mi smo opredijeljeni da što više uložimo u infrastrukturu, smatramo da to zaslužuju naši klubovi i naši sportisti“, zaključio je prvi čovjek Prijedora.