Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, ovih dana okončani su radovi na realizaciji dva infrastrukturna projekta. Radi se o radovima na asfaltiranju dvije manje sporedne saobraćajnice koje izlaze na Prvomajsku ulicu, tačnije nekadašnje ulice Kolonija jedan i Kolonija dva.

Nakon što je Općina Sanski Most izgradila primarni kanalizacioni sistem u Prvomajskoj ulici u naselju Zdena, te sekundarni kanalizacioni sistem u sporednim ulicama koje se s njom spajaju, nedavno su završeni i svi planirani radovi vezani za njihovo asfaltiranje.

Najprije je asfaltirana je ulica Osmana Porića, a nakon toga završeni su i radovi na sanaciji ulice Rašida Džafića i sinova, i radi se o paralelnim ulicama koje su nekada nosile naziv Kolonija jedan i Kolonija dva.

Izvođač radova bila je firma “Prijedorputevi”, dok je ukupna vrijednost investicije iznosila 98.000,00 KM. Rekonstrukcija ove dvije ulice, samo je jedan od velikog broja infrastrukturnih projekata iz plana investicija općine Sanski Most za ovu godinu, koji se implementiraju putem nadležnih općinskih službi, a najvećim dijelom od strane Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Sanartv