Nakon što ga je nedavno zadesila nezgoda na poslu, 29-godišnji Nedim Hrgić, nije u stanju da obavlja teške fizičke poslove, a time ni da zarađuje za život.

Sa zahtjevom za pomoć obratio se našoj medijskoj kući. Nedim je rodom iz Bihaća, ali već godinama živi i radi u Sanskom Mostu. On je jedan od ljudi sa lokacije koju Sanjani već godinama nazivaju Trg mišića, gdje se okupljaju osobe koje obavljaju teške fizičke poslove.

Upravo radeći jedan takav posao Nedim je pao sa skele i velike visine, pa je pretrpio teške fizičke povrede i slomio više rebara, o čemu govore i medicinski nalazi koje nam je predočio. On nema zdravstveno ni socijalno osiguranje, a dok lomovi ne zarastu u narednih nekoliko mjeseci neće moći raditi teške fizičke poslove od kojih se izdržavao.

Zbog toga je, kako kaže, prinuđen da moli za pomoć. Ovaj mladić kaže kako nema imovine, roditelji su mu se razveli prije više godine i nema nikakvu komunikaciju s njima te se sam probija kroz život. Oni koji ga poznaju kažu d aje fin i čestit momak. Svi koji žele da mu pomognu u ovim teškim trenucima mogu ga nazvati na telefon 064 407 0783 ili pronaći na adresi Sanska 16.