Općina Sanski Most i u ovoj godini nastavlja s realizacijom projekata koji imaju za cilj uređenje postojeće putne infrastrukture, a posljednji projekt koji je juče realiziran odnosi se na presvlačenje jedne dionice lokalnog puta koji vodi prema Vršu. Zahvaljujući novom projektu, juče je završeno asfaltiranje još jedne dionice lokalnog puta u dužini od 800 metara.

Vrijednost radova, koji su podrazumijevali presvlačenje postojećeg puta novim slojem asfalta, iznosili su 75. 000 maraka. Sredstva za realizaciju projekta je obezbjedila Općina Sanski Most preko Ministarstva za privredu USK, a za radove je bila zadužena firma “Prijedorputevi”.

Važno je napomenuti da su u prethodnim fazama asfaltiranja mještani dali ogroman doprinos, i upravo zahvaljujući tome Općina Sanski Most krenula je u dalju realizaciju ovoga projekta, istakla je savjetnica općinskog načelnika Emina Kljunić. Vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća i mještanin Vrša, Admir Velić, zahvalio je svima koji su podržali ovaj projekat, koji je od velikog značaja za mještane Vrša, kao i za sve stanovnike općine Sanski Most ali i šire, obzirom da se radi o saobraćajnici kojom se dolazi do poznatog izletišta koji je smješten u ovom mjestu. Na području selu Vrše u značajnoj mjeri je poboljšana putna infrastruktura, obzirom da je u posljednjih nekoliko godina rekonstruisano i asfaltirano nekoliko kilometara lokalnih puteva, a isto tako izgrađen je i jedan most koji vodi prema ovom mjestu .

Radovi su bili podijeljeni u nekoliko faza, a posljednjim radovima okončana je četvrta, inače pretposljednja faza. U posljednjoj fazi u narednom periodu planira se nastavak asfaltiranja ovog puta, kako bi se kompletna dionica spojila sa regionalnom cestom R 405.

Sanartv