Koliko se puta dogodilo da vam je u kuhinji lonac pao na pod i napravio malu rupicu u pločici?

U hodniku ili kupaonici ste nešto teško ispustili iz ruku i nastala je šteta? Preskupo je i komplikovano zbog toga zvati majstore i mijenjati jednu pločicu. Nudimo nekoliko načina kako riješiti problem.

Najjednostavnije je zatvoriti rupicu masom za fuge. Ovaj način je učinkovit, ali ima dvije mane: prvi je što ćete zbog male rupice morati kupiti barem kilogram mase za fugiranje, a drugi što možda nećete uspjeti pronaći boju fuge u boji vaše pločice.

Ovom drugom možete doskočiti tako da uzmete bijelu masu za fuge pa je, nakon što se osuši, prebojate trajnim markerom u željenoj boji.

Istu stvar možete napraviti i sa silikonom, ali je i tu problem što kad ga otvorite, ono što ne potrošite će propasti. Jeftinije je staviti gips i prebojati ga markerom.

Najjednostavniji i najjeftiniji način je – naravno, ako se napuknuta pločica ne nalazi na mjestu gdje se često hoda – koristiti vosak.

Uzmite običnu bijelu parafinsku svijeću, zapalite je i nakapajte na mjesto gdje je pločica oštećena. Izravnajte špahtlicom pa obojite površinu markerom ili lakom za nokte u nijansi vaših pločica, piše Jutarnji.hr.