Članovi džematskog odbora džemata Čaršija-Stari Grad, dr. Amir Cerić, dr. Nadan Crnkić, predsjednik Adis Habibović te imam džemata Omer-ef. Redžić danas su posjetili i popili kafu sa župnikom Župe Sv. Josip u Prijedoru gospodinom Markom Vidovićem te poželjeli sretne nastupajuće blagdanske dane njemu i njegovim vjernicima.

Uvažavajući činjenicu da se gospodin Marko Vidović uvijek odazove na naše pozive za bajramski ručak i džematski iftar, željeli smo ovom posjetom uzvratiti, te nastaviti duh međuljudskog uvažavanja na što nas vjera kao naš duhovni put i motivira.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je uvijek razvijala i motivirala međureligijsku komunikaciju kao opći i univerzalni zadatak čovječanstva i na to smo ponosni, a danas nam je to u ovim izazovnim vremenima itekako potrebno. Gospodin Vidović je vidno obradovan našom posjetom, gdje smo u njegovom Župnom uredu popili kafu.

U cilju posjete, ispred džematskog odbora župniku Vidoviću smo poklonili monografiju “40 godina KUD-a Osman Džafića” kao prigodan poklon na lijep podsjetnik na neke od nosioca kulture u Gradu Prijedoru u minulom periodu.

Prijedor24.com