17.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023
Početna Pozitivne priče Musić odbranio doktorsku disertaciju

Musić odbranio doktorsku disertaciju

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Jasmin Musić je odbranio doktorsku disertaciju. Ovo je veoma važna vijest za Musiće, prijatelje i šire. Rodom je iz Čarakova, općina Prijedor iz čestite porodice u kojoj se znanje uvijek poštovalo.

Za mlađu raju koja planira ići putevima nauke i obrazovanja, informacija o kojoj trebaju razmišljati. Dr. Jasmin Musić nije zapamtio oca. Bio je beba kada su zočinci ubili oca Samira koji ima 25 godina. Ubijen je 05.08.1992. godine na loklaliteu Hrastova Glavica u selu Podvidača, općina Sanski Most. Tada su ubijena 124 prijedorska logoraša. Dakle, bolna su Jasminova iskustva iz djetinjstva ali i danas jer nije bilo lako koračati kroz brojne životne izazove bez oca.

Međutim, od znanja nije odustajao i sigurni smo da je to bila i velika sreću za majku koja može biti ponosna na svog doktora. Jasmin Musić je ostavio traga na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Nagrađivan je Poveljom univerziteta za najboljeg studenta prvog i drugog ciklusa. Politički je aktivan, ponosni otac i muž.

Iskrene čestitke dr. Musiću koji je uprkos teškom bolu i životu bez očevog milovanja, doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

 

Senudin Safić / Mojprijedor.com