Potvrđena je optužnica koja tereti S.M. da je, sa 2,95 g/kg alkohola u krvi, vozeći golf, usmrtio motociklistu B.A., u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica/Bosanska Dubica.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Prjedor potvrdio je Okružni sud u ovom gradu.

U optužnici se navodi da je optuženi 6. juna 2020. oko 21.55, u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica, upravljajući golfom 2, sa koncentracijom alokohola u krvi od 2,95 g/kg, prouzrokovao saobraćajnu nesreću.

“Krećući se lokalnim putem iz pravca Čelebinaca u pravcu raskrsnice sa magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica, dolaskom na raskrsnicu postupio je suprotno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji propisuje da je na raskrsnici vozač dužan da propusti vozilo koje dolazi s njegove desne strane”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, ušao je u raskrsnicu, a nije propustio motocikl honda koji mu je dolazio sa desne strane i koji se kretao magistralnim putem iz pravca Prijedora u pravcu Kozarske Dubice, a kojim je upravljao B.A. Potom dolazi do sudara i motociklista pada.

Motociklista je zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između 6. i 7. pršljena, preloma lijeve nadlaktice, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od 6. do 11. rebra i potpune rastave preponskog spoja

“Motociklista je usljed poremećaja disanja do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana na licu mjesta, istog dana, preminuo”, navodi se u optužnici.