Događaj  evidentiran 25. decembra 2023. godine, a radi se o prijavi da je nepoznato lice nepozvano ušlo u stambene prostorije vjerskog službenika Islamske zajednice koje se nalaze u sklopu Čaršijske džamije u Prijedoru.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“ i kojem je dana 15.01.2024. godine protiv N.M. dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Gost emisije Rezime Federalne televizije bio je Omer efendija Redžić koji je govorio o napadu na njega i njegovu porodicu, dodajući kako je motiv političke i nacionalne prirode.

Napadač je taj dan dovežen na pariking preko puta vjerskog objekta. O tome postoje snimci. Vidi se vozilo, passat karavan.Zadržan je deset minuta nakon čega se prema vjerskom objektu i stanu Redžića uputio Nenad Maksimović.

Još uvijek nisam obavješten o fazi u kojoj se nalazi ovaj proces i smatram da je reakcija vlasti veoma pasivna i da potiče dalje nasilje rekao je Redžić za FTV.

Kompletnu emisiju Rezime možete pogledati ovdje: