TRI OSOBE završile su u bolnici u Zagrebu, a jedna u Rijeci zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem. Policija je provela izvide na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, gdje se jedan mladić navodno otrovao pićem. Index doznaje kako je danas ukupno šest novih sumnjivih slučajeva, no nitko nije hospitaliziran.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio je uzorke bezalkoholnog pića koje je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću u kojem je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Ministar zdravstva Vili Beroš je na pitanje novinara mogu li građani biti sigurni odgovorio: “Ja to u ovom trenutku ne mogu reći niti itko može reći. Imamo dva pića u dva grada, punjena u dvije zemlje… Najbolje je piti vodu.”

Iako se slučaj u Rijeci dogodio u subotu, nitko od nadležnih nije reagirao do jučer, a na društvenim mrežama masovno su se širile poruke o navodnim trovanjima.

Odmah nakon što se juče u Hrvatskoj pojavila informacija o trovanju nekoliko građana usljed konzumacije određenih napitaka, Agencija za bezbjednost hrane Bosne i Hercegovine naložila je inspekciju.