Bojan Šormaz novi je vršilac dužnosti direktora Zavoda za izgradnju grada Prijedora, a na čelo prijedorske Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice imenovan je Nebojša Miljuš, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Javor je za Srnu rekao da je prethodnom direktoru Zavoda za izgradnju grada Tihomiru Timarcu istekao mandat i da je bilo više prijedloga za imenovanje novog direktora, a da je za vršioca dužnosti imenovan Bojan Šormaz i da se očekuje raspisivanje konkursa za direktora u punom mandatu.

“Odlučili smo se za nekog mlađeg, za nekoga koji je pokazao odlične rezultate u prethodnom periodu, koji je također radio u Zavodu, bio pomoćnik direktora ili tehnički direktor. Smatram da smo tu postigli neku produktivnost, da smo stavili mladog perspektivnog, obrazovanog čovjeka koji iza sebe ima dobre rezultate u sklopu firme”, rekao je Javor.

Govoreći o Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici, Javor je rekao da starješinu raspoređuje gradonačelnik, bez konkursa i bez Skupštine grada.

“Starješina Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice je radno mjesto u okviru Gradske uprave. Dosadašnji starješina Radovan Martić raspoređen je u Odsjek komunalne policije, a na to radno mjesto raspoređen je njegov doskorašnji zamjenik i raniji starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš”, dodao je Javor.

Agencije