Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kćerka Zorana Milakovića i Žarko Dojčinović, vlasnik prostora u centru Banjaluke koji je nedavno prinudno predat „Kompaniji Malbašić“, odlučili su da tuže Republiku Srpsku, odnosno Osnovni sud u Banjaluci i sudiju Mirjanu Radulović tražeći naknadu od pola miliona maraka, saznaje CAPITAL.

Pored toga, Milakovićeva supruga Radana i Dojčinović će u četvrtak podnijeti i krivične prijave protiv sudije Radulović i službenika Osnovnog suda Dalibora Subašića.

Porodica Milaković i Dojčinovć tvrde da je sudija Radulović zloupotrijebila položaj prilikom predaje prostora u centru grada u kojem se nalazio poznati restoran „Balkon“.

Vlasnica „Balkona“ bila je Dejana Milaković koja je taj prostor iznajmljivala od majke Radane i Žarka Dojčinovića koji su bili vlasnici atraktivnog poslovnog prostora u strogom centru grada.

Taj prostor im je prije sedam godina prodalo preduzeće „Krajina Borac“, u vlasništvu Zorana Milakovića, a koji mu je pripao nakon maratonskog spora sa „Kompanijom Malbašić“.

Međutim, nakon što je prostor prodat, dolazi do obrta i sud ovaj put presuđuje u korist „Kompanije Malbašić“ koja je polovinom maja uz pomoć policije preuzela sporni prostor.

Nije se dugo čekala reakcija Milakovića koji iz sjene i dalje pokušava da dođe do ove vrijedne nekretnine.

Naime, njegova supruga i kćerka će, zajedno sa Dojčinovićem u četvrtak podnijeti tužbu i krivične prijave, a Milaković za CAPITAL kaže da će biti na licu mjesta, uz suprugu i kćerku.

Tvrdi da je sudija Mirjana Radulović zloupotrijebila položaj i „Kompaniji Malbašić“ predala 160 kvadrata više nego što je odredila zaključkom kao i da je njegovoj kćerki, vlasnici „Balkona“, uskratila pravo da preuzme svoj inventar iz lokala.

„Ta sudija je predala inventar vrijedan 500.000 KM, koji je u vlasništvu moje kćerke, a nije ga ni popisala niti je dozvolila da ga iznesemo. Takođe, nije obavijestila ni vlasnike tog prostora niti moju kćerku, vlasnicu ‘Balkona’ da se taj dan predaje poslovni prostor od strane ‘Krajina Borca’ koji je bio vlasnik još prije sedam godina“, rekao je Milaković.

Dodao je da je protiv ove sudije podnesena prijava i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH.

Podsjećamo, kompanija Veselka Malbašića je polovinom prošlog mjeseca uz pomoć policije, vatrogasaca i sudskih izvršilaca, preuzela lokal u kojem se nalazio kafe restoran “Balkon” u centru Banjaluke, a oko kojeg se više od dvije decenije sporila sa Milakovićevim preduzećem „Krajina Borac“.

Inače, „Krajina Borac“ je prije nešto više od godinu dana otišao u stečaj, a sporni poslovni prostor je prodao nedugo po preuzimanju, odnosno u martu 2017. godine.

Veći dio prostora prodat je Žarku Dojčinoviću, dok je Milakovićeva supruga bila vlasnik jednog dijela od 29 kvadrata, piše Capital.