Srpska Demokratska stranka, kao najveća opoziciona stranka na čelu sa predsjednikom dr Milnom Miličevićem, radi na tome da ujedini sve opozicione stranke.

Rekla je ovo za Blink, narodna poslanica SDS, Maja Dragojević Stojić.

Kaže da je SDS imao sastanke sa PDP, NF i Listom za pravdu i red, te da su razgovarali o tome da podržimo zajedničke kandidate u svim gradovima i opstinama gdje je to moguće.

– Smatram da je važno da imamo što vise zajedničkih, kvalitetnih kandidata i da je na taj način moguća pobjeda u sto većem broju lokalnih zajednica. U Prijedoru imamo sjajne odnose sa PDP i svakako da ćemo imati zajedničkog kandidata, vjerujem da će i druge opozicione stranke podržati našeg kandidata, kao i drugi građani koji vjeruju u promjene i bolji i kvalitetniji život – kaže ona za Blink.

Na pitanje da prokomentariše sve češće navode da bi upravo ona mogla da ide u trku za gradonačelnicu Prijedora odgovara sljedeće:

– Još uvijek nemamo zvaničnu kandidaturu, ali ukoliko organi Srpske demokratske stranke i uz konsultaciju sa partnerskim strankama u Prijedoru odluče da kandidatkinja budem ja, neću bježati od odgovornosti i daću sve za našu zajedničku pobjedu – rekla je ona.

 

Prva žena na čelu grada?

Ako se ovo obistini, moglo bi se desiti da Prijedor prvi put od kada ima status grada na čelu ima ženu, s obzirom na to da su do sada svi bili gradonačelnici.

Podsjećamo da nijedan grad u Republici Srpskoj nikada nije imao gradonačelnicu, odnosno, nijedna žena nije bili na čelu kada su u pitanju lokalne zajednice koje imaju status grada.

 

Stanje u Banjaluci

Na pitanje kako vidi situaciju u Banjaluci, lokalnoj zajednici koja je trenutno najturbulentnija, kaže da će čekati zvaničan stav GrO SDS u ovom gradu.

– Moje lično mišljenje je da to treba da bude neko ko je pokazao rezultat i koga gradjani Banjaluke podržavaju. Jako je bitno da opozicija u Banjaluci obnovi mandat za gradonačelnika i svi ćemo dati svoj maksimalan doprinos, kao i u Bijeljini i svim ostalim lokalnim sredinama – rekla je Dragojević-Stojnić za Blink.