Član Biciklističkog kluba “Kozara” dvadesetjednogodišnji Siniša Lukić proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Prijedora za prošlu godinu.

Na listi najboljih na “Izboru sportiste godine” na drugom mjestu nalazi se Anastasija Udovičić iz Atletskog kluba “Prijedor”, a na trećem Danilo Vukotić iz Taekvondo kluba “LJubija”.

Za prva tri mjesta grad je obezbijedio novčane nagrade od 3.000 KM, 2.000 KM i 1.000 KM.

Lukić, prošlogodišnji vicešampion Balkana u brdskom biciklizmu, rekao je da mu je ovo priznanje jedno od najznačajnijih u desetogodišnjoj karijeri biciklizma.

On je naveo da je mu je ovo bila do sada najuspješnija sezona, te dodao da je osim balkanske vice titule, osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka BiH.

Božidar Pilipović iz Tekvondo kluba “LJubija” proglašen je za najperpektivnijeg mladog sportistu.

Titulu najuspješnijih ponijeli su muška ekipa Košarkaškog kluba “Prijedor – Spartak” i ženska ekipa Stonoteniskog kluba “Prijedor”.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Milenko Anđić iz Fudbalskog kluba “Omarska”, a za najuspješjnijeg trenera Danilo Palalić iz Košarkaškog kluba “Prijedor – Spartak”.

Nagrade, pehare i priznanja najboljim sportistima uručio je načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić koji je najavio ulaganja u sportske terene i borilišta, dvoranu u Omarskoj i fiskulturnu salu u Gomjenici.

“Tokom naredne sedmice izlazi javni pozivi za sufinansiranje rada sportskih klubova i udruženja za šta je u budžetu grada namijenjeno 700.000 KM i poziv za finansiranje mladih sportista našeg grada za šta je predviđeno 60.000 KM”, istakao je Milješić.

Za promociju sporta i grada dodijeljena su specijalna priznanja Kuglaškom klubu “Rudar” i Šahovskom klubu “Rudar” iz Prijedora i Aleksandru Saviću za poseban doprinos u razvoju i unapređenju sporta.

Posthumno priznanje za sveukupan doprinos i razvoj sporta u Prijedoru pripalo je LJubiši Aramanda.

Dodijeljena su i priznanja za veterane kao i jubilarna priznanja Tekvondo klubu “Kozara” i Karate klubu “Šodan” za 30 godina postojanja, Stojanu Janjetoviću za 40 godina rada, Fudbalskom klubu “Omarska” za 50 godina, Planinarskom društvu “Klekovača” za 70 godina i Fudbalskom klubu “Rudar-Prijedor” za 95 godina postojanja.

Manifestaciju je organizovao Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a generalni pokrovitelj je bio Grad Prijedor.

Snimak izbora biće emitovan na Televiziji Prijedor u ponedjeljak 26. februara, nakon emisije Aktuelno koja je na programu u 20 h.

Kozarski / Prijedor 24