Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabra 87-godišnja majka iz Mainea, SAD, vješto se borila protiv tinejdžera-napadača, a zatim ga je nahranila jer joj je rekao da je “užasno gladan”.

Marjorie Perkins rekla je da se probudila u 2 sata ujutro 26. jula i vidjela mladića kako stoji iznad njenog kreveta. Skinuo je košulju i hlače i rekao joj da će je povrijediti.

“Pomislila sam u sebi, ako će me on rezati, onda ću ga ja šutnuti”, rekla je.

Obula je cipele i uzvratila, stavivši stolicu između njih dok su se naguravali u njenom domu u Brunswicku. Uljez ju je udario po obrazu i čelu prije nego što je promijenila taktiku i krenula prema kuhinji. Onda joj je on rekao da je “užasno gladan”.

Bakica mu je potom dala kutiju putera od kikirikija, krekere s medom, dva proteinska napitka i dvije mandarine.

Zatim je nazvala 911 (broj za hitne službe u SAD, op.pr.) i razgovarala s dispečerom dok je lopov otišao. Za sobom je ostavio nož, košulju, cipele i bocu vode u kojoj je bilo alkohola, otkrila je ona za američke medije.

Perkins, koja je postala međunarodno slavna osoba nakon napada, rekla je da se i dalje osjeća sigurno u domu u kojem je živjela 42 godine, ali brine zbog raširenog kriminala. Rekla je da se čini da je postalo gore u posljednjih nekoliko godina i da se kriminalci ne boje odlaska u zatvor.

“Ljudi se više ničega ne boje. Osjećaju da mogu raditi što žele”, mudro je procijenila ova hrabra bakica.

Policija je u priopćenju za javnost rekla da je brzo ušla u trag tinejdžeru – maloljetniku i optužila ga za provalu, prijetnju, napad i konzumiranje alkohola. Vlasti nisu objavile njegov identitet zbog njegovih godina.