Kuglaški klub “Rudar” Prijedor je u 8. kolu kuglaške Premijer lige BiH zabilježio još jednu gostujuću pobjedu. Ovog puta savladana je ekipa “Mostara” u kuglani “Devetka” u Mostaru. Rezultat je 5:3 za “Rudar” i 152 oborena čunja više 3341-3189.

“Iako čak trojica igrača “Rudara” nisu igrala, nimalo značajnu ulogu u ovoj pobjedi, preostala tri su se potrudila da nova dva boda idu sa njima za Prijedor. Zato ćemo istaći njihove nastupe, Miodrag Trklja 585, Đorđe Paštar 607 i Marko Trklja 649 oborenih čunjeva”, saopšteno je iz ovog kluba.

Marko Trklja koji iz kola u kolo igra sve bolje i podiže svoju igru na sve viši nivo, mogao bi svakako i dalje biti neko ko će se u mnogo toga pitati za ishode preostale tri utakmice u jesenjem dijelu prvenstva.

Prva je već na redu u subotu na kuglani na Urijama gdje će “Rudar” dočekati ove sezone odličnu ekipu “Minerala” iz Teslića, koja iza “Rudara” i “Posušja” zaostaje tek dva boda.

Ekipa “Rudar 2” je poražena u sedmom kolu prvenstva Republike Srpske u Gradišci od ekipe “Lijevča” iz N. Topole rezultatom 5:3. Bolji od ostalih bili su Goran Predojević sa 580 i Aleksa Mandić sa 569 oborenih čunjeva, dok je uz njih i Nikola Marić 524 osvojio meč poen za “Rudar 2”. Sada slijedi prvenstvena pauza do januara iduće godine kada će se odigrati preostala dva kola prvenstva, a potom četiri prvoplasirane ekipe nastavljaju kroz Mini ligu borbu za prvaka.