KK “Rudar” Prijedor čvrsto je riješen da i u narednoj premijerligaškoj sezoni uđe u borbu za titulu prvaka, iako će to sigurno biti znatno teže, jer je uz dosad nedodirljivo “Posušje” “Rudar” iz Kaknja i banjalučku “Adu” KK “Rad” Brčko uz velika pojačanja najavio iste ciljeve.

Prelazni rok kod kuglaša je završen. Nije bilo velikih iznenađenja kod većine klubova koji igraju Premijer ligu BiH. Što se pojačanja tiče, čini se, najviše je profitirao brčanski “Rad” dovođenjem trojice igrača, prvi je reprezentativac BiH Senad Jogunčić, dosadašnji član tuzlanske “Slobode” drugi je Dražen Kovačević koji dolazi iz ekipe “Zrinski” Ljubače, koja je prošle sezone napustila društvo najboljih, i Saša Juhas, dosadašnji igrač “Jadrana” Golubinci iz Srbije.

“Ada” je u svoje redove dovela Enesa Salmana iz sarajevskog ” Željezničara”. Ekipa prijedorskog “Rudara” ostala je bez Mladena Džajića koji je, uz obostranu saglasnost, prešao u banjalučki “Borac”, klub u kojem je i ponikao. Džajiću je zbog svog trogodišnjeg boravka u “Rudaru”, u kom periodu je ovaj klub postigao svoje najveće uspjehe, dodijeljena plaketa za doprinos u razvoju Kluba.

“Rudar” je svoje redove pojačao Darkom Mađarom iz zagrebačkog “Medveščaka 1958” koji će, sa ostalim igračima, ekipu dalje voditi do novih pobjeda i dobrih rezultata, saopšteno je iz prijedorskog kluba.

Kozarski