U 13. kolu kuglaške Premijer lige BiH ekipa prijedorskog “Rudara” je u sjajnoj predstavi visoko porazila ekipu “Zrinski” Ljubače rezultatom 7:1.

Prijedorčani su oborili fantastičnih 3.751 čunj u odnosu na učinak “Zrinskog” od 3.458.

“Po našem saznanju to je ujedno i rekord Premijer lige BiH, a sasvim sigurno ekipni rekord ‘Rudara ‘. Odlično otvaranje utakmice kroz nastup prva tri igrača ‘Rudara’ nagovjestili su u kom bi se smjeru ona mogla kretati”, saopštil su iz KK “Rudar” Prijedor za Kozarski vjesnik.

Dodaju da Siniša Knežević (599 )Marko Trklja (653) i Đorđe Paštar (653) maestralnom igrom osvajaju, za ekipu “Rudara” meč poene protiv Damira Muminovića (558), Marka Kovačevića (582) i Ilijaza Mahmutovića (542) iz “Zrinskog”.

“Trklja i Paštar su ujedno i najbolji akteri ovoga susreta sa istovjetnim rezultatom od 653 oborena čunja. Drugi blok ‘Rudara’ nošen dobrom energijom prvog, nastavlja sa odličnom igrom, te preko Zorana Stijepića (586) i povratnika u ekipu Siniše Miljatovića (624) osvajaju meč poen protiv Željka Ninića (563) i Dražena Kovačevića (576), dok to jedino ne polazi za rukom Miodragu Trklji (636), koji obara samo čunj manje od Ivice Tokića(637) najboljeg pojedinca u redovima ‘Zrinskog ‘. ‘Rudar ‘ je u narednom kolu domaćin ekipi ‘Zrinjski ‘ Mostar, navode iz prijedorskog kluba.

Dodaju da je u nastavku prvenstva Republike Srpske “Rudar 2” u osmom kolu ugostio ekipu “Hercegovca”iz Bileće i pretrpio poraz rezultatom 6:2 u korist gostiju.

“Meč poene za domaći sastav osvojili su Goran Predojević (579) i Nikola Marić (555)dok je kod gostiju Miodrag Parežanin (598) bio najbolji akter ovog meča”, zaključuju iz KK “Rudar” Prijedor.