U Ilidžanskom naselju Gladno Polje je svečano otvoren proizvodni pogon kompanije “Braća Mujić”. Riječ je o pogonu metalne i građevinske industrije.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Nermin Muzur (NiP), koji je presjekao vrpcu, privrednici i brojne zvanice. Muzur je iskazao zadovoljstvo zbog pokretanja novog pogona, za koji je naveo da će biti prilika za nova zapošljavanja.

“Ovo je poseban dan za cijelu našu zajednicu. Otvaranje novog pogona kompanije ‘Braća Mujić’ je veliki korak u ekonomskom razvoju Ilidže i poklapa se s našim nastojanjima da od Ilidže napravimo mjesto pogodno za razvoj privrede i stvaranje novih poslovnih prilika”, izjavio je.

Prema Muzurovim riječima, “Braća Mujić” nisu samo poslovni ljudi, već i istinski pioniri koji su radom i predanošću postavili visoke standarde u poslovanju.

“Otvaranjem ovog pogona ne samo da će stvoriti nova radna mjesta i podržati naša ekonomiju, već će također pružiti priliku za rast i razvoj lokalnih resursa. To je prava investicija u budućnost naše općine i naših građana”, istakao je Muzur koji je s direktorom kompanije Hasanom Mujićem presjekao vrpcu i tako svečano otvorio novi pogon.

Novootvoreni pogon smješten je u poslovnoj zoni kompanije “Braća Mujić” u Gladnom Polju, a koja se prostire na više od 70.000 kvadrata. Kako su saopćili iz Općine Ilidža, više od 300 radnika zaposleno je u ovoj poslovnoj zoni, dok je njih još 800 indirektno vezano za proizvodne pogone koji se u njoj nalaze.

Iz kompanije “Braća Mujić” posebnu zahvalnost uputili su Općini Ilidža, prvenstveno načelniku zbog odlične saradnje i profesionalnosti iskazane u realizaciji ovog bitnog poslovnog poduhvata za kompaniju koja, kako su naveli, 99 posto svojih proizvoda izvozi na švicarsko i evropsko tržište te ne predstavlja konkurenciju domaćim firmama.

Muzur se osvrnuo na zasluge Sajima Mujića, za kojeg je istakao da je bio jedan od stubova kompanije “Braća Mujić”, a po kojem nova poslovna zona nosi ime. Kako su saopćili iz Općine Ilidža, kakva je, koliko je uređena i dobro organizovana kompanija “Braća Mujić” možda najbolje govori podatak da se u njoj zaposlilo dvadesetak ljudi koji su se nedavno vratili iz Njemačke.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo Suad Ećo je pohvalno govorio o kompaniji, za koju je naglasio da s njom uspješno sarađuje veliki broj domaćih privrednika.

“Otvorili smo jedno novo poglavlje i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas. ‘Braća Mujić’ su uvijek bili aktivni članovi naše zajednice, podržavajući razne lokalne inicijative i projekte”, izjavio je Muzur.

Čestitao im je na njihovom uspjehu i zahvalio na doprinosu zajednici te se raduje saradnji kako bi nastavili rast i prosperitet općine, saopćili su iz Općine Ilidža.