Konferencija beba u Prijedoru održaće se 26. juna u LJetnoj bašti, najavila je danas vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković.

Ona je navela da Gradska uprava ovu tradicionalnu manifestaciju već godinama organizuje na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i da se za učešće mogu prijaviti bebe rođene od Vidovdana odnosno 29.juna prošle godine do dana održavanja Konferencije beba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Registracija beba počinje 26. juna u 9.00 i traje do 10.00 časova u LJetnoj bašti.

“Bilo bi dobro da što veći broj roditelja dođe sa svojom djecom, da povedu i druge mališane iz porodice, s obzirom na to da smo ove godine, kao i do sada, pripremili bogat program”, rekla je Brdar Mirković.

Ona je istakla da će gradonačelnik po prvi put zlatnicima darovati bebe rođene 16. maja, na Dan grada, te da su ovaj put u pitanju tri bebe.

” Gradonačelnik će bogatim poklonima nagraditi i tročlano predsjedništvo – najmlađu, najstariju i bebu sa najviše braće i sestara kao i pet beba čiji brojevi , koje su dobili prilikom registracije za učešće na konferenciji, budu izvučeni u programu. Takođe je veliki broj poklona koji pristižu od naših privrednika, javnih preduzeća i ustanova i ovu priliku koristim da im se zahvalim na odzivu ovoj lijepoj manifestaciji koja je, u suštini, podrška mladim porodicama”, poručila je Brdar Mirković.