U okviru muzičkog dijela Festivala crteža i muzike večeras je u Galeriji ” Sreten Stojanović” koncert održala solistkiinja Beogradske opere, mecosopran LJubica Vraneš.

Ona je novinarima uoči koncerta izjavila da je prvi put u Prijedoru , ali da su joj korijeni u ovim krajevima tako da se rado odazvala pozivu da uveliča ovaj festival.

” Osećam jednu posebnu emociju kada sam na ovim prostorima pogotovo sada ovde što sam bliže rodnom kraju moje bake i nadam je jednoj posebnoj interakciji sa vašom publikom”, rekla je Vranešova.
Ona je svoj repertoar počela oeprskom muzikom,a ona kako je sama rekla, pjevala ono što joj srce dozvoljava i ono čime bi voljela da dopre do srca publike.
Klavirska pratnja je bio Lazar Marić.

Direktor Galeriji ” Sreten Stojanović” Boris Eremić izjavio je da je večerašnji koncert bio središnji događaj festivala te za četvrtak 27.juna najavio izložbu radova studenata banjalučke i beogradske akademije nastalih na 17. Festivalu crteža i muzike.

” Te večeri imamo koncert Ermina Ašćerića jednog izuzetno perspektivnog tenora takođe iz Narodnog pozorišta i naše gore list Nine Fuštar koja je najmlađi dirigent beogradske filharmonije, tako da će i u četvrtak biti vrhunski koncert”, rekao je Eremić.

Večerašnji događaj dio je programa ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta.