Taekwando Klub Frenki Ključ i Hombres de Honor (Španija) u suradnji sa WKN AEMMA Y GAMMA Bosnia and Herzegovina ovog augusta organizuje Internacionalni turnir u MMA i odbranu svjetske titule naše predstavnice, Zejne Krantić iz Ključa. Ovaj veliki sportski događaj zakazan je za 17. august 2024. godine u Ključu na stadionu NK Ključ, pod Lubicom. Ova vijest nosi sa sobom ne samo sportski značaj već i priliku za promociju kulturnih i sportskih dostignuća naše države.

Zejna Krantić iz Ključa nova je prvakinja svijeta u MMA kategoriji do 52 kg, a ove godine nastoji svoju titulu odbraniti u svom gradu na rijeci Sani, u Bosni i Hercegovini.
Nakon što je 18. marta, prošle godine, Zejna savladala Roberta Zocco iz Italije i tako opravdala ulogu favorita u ovoj borbi, svom uspjehu dodala je i svjetsku titulu.

Internacionalni turnir u MMA okupiti vrhunske borilačke sportiste iz različitih dijelova svijeta, obećavajući nezaboravne borbe i uzbuđenje za sve ljubitelje borilačkih vještina. Osim predstavnika iz naše zemlje, učešće u ovom velikom događaju potvrdile su i druge reprezentacije i države poput Španije, Italije, Francuske i Ukrajine. S obzirom na internacionalni karakter događaja, emitovanje i medijsko praćenje će biti osigurani širom Evrope.

Ulaznice za ovaj veliki događaj bit će uskoro u prodaji, a sve informacije o turniru možete pratiti na zvaničnoj Facebook stranici WKN Titula Kljuc/ Internacionalni open MMA.