U proteklu subotu na Palama je održan prvi dio prvenstva BiH u disciplinama K-1 i Light contact, a nastupilo je čak 56 klubova sa 296 takmičara. Veoma uspješan nastup su imali i mladi takmičari Kickboxing kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta koji su nastavili sa serijom odličnih rezultata na velikim takmičenjima.

Zlatnu medalju je osvojio i titulom državnog prvaka se okitio Hanan Avdić u konkurenciji juniora kategorija – 63 kg. On je do prvog mjesta i svog velikog rezultata doša nakon tri pobjede. Prvo je pobijedio borca iz kluba „Jelah 2“, zatim iz kluba „Radnik“ Lukavac i u finalu takmičara iz Bihaća. Mladi Avdić je sve borbe dobio rezultatom 3:0. Ovim velikim uspjehom Hanan je dobio poziv da u dresu reprezentacije BiH nastupi na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore koje će se od 26. 8. do 3.9. održati u Budimpešti – Mađarska.

Zapažen nastup na državnom prvenstvu i bronzane medalje u disciplini Light contact u koknurenciji starijih kadeta su osvojili Haris Talić -84 kg i Mensur Razić -37 kg. Trener Husein Ćiro Bećirević je čestitao svojim borcima na odličnim rezultatima, te ističe da je i više nego zadovoljan njihovim nastupom jer je konkurencija bila izuzetno jaka.

Kako kaže, vrijedno su trenirali i zaslužili su ovaj uspjeh. Naredni izazov za takmičare „Galaje“ jer drugi dio Državnog prvenstva u disciplinama fulcontact i kick light koje će se održati 20. aprila u Bihaću.