Javno komunalno preduzeće „Sana“, i pored toga što se niz godina nalazi u stečaju, redovno investira u modernizaciju sredstava za rad,  a ove godine u te svrhe investirano je ukupno 360 hiljada maraka.

U ovome preduzeću nabavili su multifunkcionalnu mašinu za čišćenje i održavanje ulica, koja se može koristiti u svim godišnjim dobima, a vrijednost ove nabavke iznosila je 210 hiljada maraka.

Projekat je sunfinansiran od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK sa 40 hiljada maraka i radi se o sredstvima iz ekoloških naknada, dok je ostala finansijska sredstva osigurala JKP „Sana“. Također, nabavljeno je i putničko motorno vozilo za potrebe firme, kao i stroj za presovanje otpada.

Nabavka pomenute prese omogućila je da se otpad selektira i potom u presovanom obliku plasira otkupljivačima, što bi u budućnosti trebalo stvoriti novu dimenziju u poslovanju preduzeća.

Javno komunalno preduzeće „Sana“ se još uvijek nalazi u stečaju, a kako saznajemo, zahtjev za izlazak iz stečaja upućen je u proceduru i o svemu bi trebao odlučiti stečani sudija.

Ovo javno preduzeće je primjer da se kroz proces stečaja može sačuvati firma i radna mjesta, te stvoriti nova ekonomska realnost i poslovna budućnost.