Gradonačelnik Prijedor Slobodan Javor razgovarao je danas sa predstavnicima kineske firme “SDHS- CSI BH“, kineskim partnerom i koncesionarom za izgradnju auto-puta Prijedor – Banjaluka.

Tokom razgovora istaknuto je da je to sada urađeno šest kilometara auto-puta iz pravca Prijedora prema Banja Luci, a kineski investitori izrazili su zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta.

Do sada je, pored gradnje auto-puta , urađena i studija izvodljivosti za dionicu auto-puta Prijedor- Novi  i brzu cestu Prijedor- Kozarska Dubica.
Gradonačelnik Slobodan Javor je tokom razgovora naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na teritoriji grada Prijedora. Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i EU, smatra Javor.

On je dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Gradonačelnik Javor je kineskim investitorima poručio da su vrata Grada Prijedora otvorena za saradnju kako na ovim tako i na drugim projektima i, uz čestitke za predstojeće praznike, poželio da godina koja dolazi bude infrastrukturno uspješna za sve nas.