Muškarac (25) u noći sa petka na subotu izazvao je saobraćajnu nezgodu u Visbadenu u Njemačkoj, nakon čega je svoju teško povrijeđenu bebu ostavio u vozilu i pobjegao.

Policija je objavila detalje.

U noći sa petka na subotu, 2. Decembra, oko dva sata, jak prasak probudio je stanare četvrti u Visbadenu. Stanari su izašli na ulicu i vidjeli kako na boku stoji demolirani VW Touran. U olupini je bila uplakana beba, od vozača nije bilo traga.

Hitna pomoć je stigla brzo i zbrinula bebu koja je zadobila tešku povredu glave.

Uviđaj je pokazao je da se VW iz nepoznatog razloga zabio u pet parkiranih vozila, a potom i u uličnu rasvjetu. Do jutra su policajci u mraku tražili vozača koji je skrivio udes, ali on je u subotu tokom dana sam došao u policijsku postaju.

“Iznenada je muškarac iz Visbadena ušao u policijsku stanicu i tvrdio da je vozač VW Tourana koji je izazvao udes. Tokom policijskog ispitivanja pokazalo se da je 25-godišnjak otac djeteta. Priznao je da je sina ostavio u dječjoj sjedalici”, navela je policija, prenosi Fenix magazin.

Muškarac ne samo da mora odgovarati za već utvrđeni bijeg, već i za nepružanje pomoći i napuštanje djeteta. Beba se još uvijek nalazi u bolnici, ali je van životne opasnosti.

Zašto je otac djeteta pobjegao i ostavio dijete u vozilu, policija nije objavila.